SK2.0: Street

Het SK 2.0 is een veel omvattende en dynamische vechtsport die daardoor geschikt is voor elke leeftijd. Onder het motto “Alles mag, niets moet” worden concepten individueel aangepast zodat ze effectief blijven voor jong/oud, man/vrouw of jongen/meisje.

In onze optiek kan effectieve zelfverdediging niet bereikt worden door het leren van voorgeschreven starre technieken. Aangezien elke situatie anders is en geen tegenstander gelijk, vinden wij het zinvoller om te focussen op het aanleren van concepten. Concepten zijn dynamisch, kunnen aan de situatie aangepast worden en kunnen vloeiend in elkaar overgaan. Tevens moet een concept eenvoudig uit te voeren en te leren zijn. Showelementen hebben bij ons niets verloren. Een gevecht is kort, effectief, hard en pijnlijk voor de tegenstander. Voor ons is een gevecht niet beëindigt op het moment dat een techniek beëindigt is, maar pas op het moment dat er van de tegenstander geen gevaar meer uit gaat. Dit is een heel essentieel punt in het SK 2.0.

Wapens.
Bij het SK 2.0 is een gevecht niet persé een ongewapend gevecht. Wij trainen ook met en tegen wapens, zoals korte stok/honkbalknuppel en mes. Hierbij komen alle mogelijke variaties aan bod, zoals “open hand vs wapen” en “wapen vs wapen”. Bij wapen-training (vooral mes) pretenderen wij niet dat we ons effectief tegen bv. een ervaren mesvechter kunnen verdedigen. We kunnen ons vertrouwd maken met het hanteren van het wapen en met de mogelijkheden die het wapen biedt in de hoop daardoor in een noodsituatie beter en effectiever te kunnen reageren. Meer is niet mogelijk en een ieder die wat anders beweert, die liegt!

De lessen zijn geschikt voor jong en oud, de leiding van Long Fu bepaald of een leerling aan de training deel mag nemen.

Kenmerken Street

  • Geschikt voor jong en oud
  • Conceptmatige benadering
  • Geen voorgeschreven starre technieken 
  • Eenvoudig te leren en uit te voeren
  • Geen ruimte voor showelementen
  • Gewapend en ongewapend gevecht

Meer over