SK2.0: Fight

Door deelname aan wedstrijden ontwikkel je nog meer vaardigheden in het omzetten van de geleerde concepten en technieken van het SK 2.0. Het leren en uitvoeren van concepten en technieken is als basis een absolute must voor het vechten van wedstrijden. Je leert hierdoor om, ook onder stress, kalm te blijven en te reageren zoals je geleerd hebt.

Semi-Contact
Getraind en gevochten wordt op basis van (bijna) geen contact en na elke gescoorde punt wordt er gestopt. Wedstrijden kenmerken zich daardoor door blits snelle acties. De kunst bestaat erin snel een punt te scoren, om dan meteen weer buiten reikwijdte van de tegenstander te komen. Gewonnen wordt door beslissing of opgave.

Full-Contact
Getraind en gevochten wordt op basis van volle inzet, staand en op de grond. Door de beschermende kleding zijn de acties wat minder snel, maar daarvoor veel intensiever en effectiever. De kunst bestaat er hierin om je tegenstander tot opgave te dwingen of om te winnen door (technisch) Knock-out of door een beslissing van de scheidsrechter.

Leerlingen van Long Fu hebben in het verleden alle podium plaatsen beklommen in semi- en full-contact wedstrijden. Ook bij Nederlandse en Europese kampioenschappen. Wedstrijden worden door het hele land gevochten en zijn niet verplicht

De lessen zijn niet voor iedereen geschikt, de leiding van Long Fu bepaald of een leerling aan de training deel mag nemen.

Kenmerken Fight

  • Verbeteren van vaardigheden
  • Omgaan met stress
  • Semi-contact
  • Full-contact
  • Wedstrijden door heel Nederland
  • Niet voor iedereen geschikt

Meer over