De school

De geschiedenis van de Shaolin Kemposchool Long Fu Losser

Het was in 2011 precies 45 jaar geleden dat een jonge beoefenaar van een aziatische zelfverdedigingskunst, genaamd Shaolin Kempo, zijn eigen school opende in Losser. Frans Smith noemde zijn school Long Fu (Draak & Tijger), zijn credo is:
“Wat je bezit is een bewijs van je kunnen, wat je er mee doet bewijst wie je bent”
Hij begon de training in een zaaltje van de Muchte. Na wat omzwervingen langs verschillende sportzalen is nu al ongeveer 35 jaar de kleine zaal van sporthal “de Fakkel” de thuisbasis van Long Fu.

Long Fu nu

De jarenlange inzet van Shihan Smith heeft ertoe geleid dat er in Losser, Enschede en Gronau tegenwoordig meerdere scholen zijn waar je Shaolin Kempo lessen kunt volgen. De dagelijkse leiding van de school in Losser is al ruim twintig jaar overgedragen aan Sensei Henk Bos en Sensei Dick Dekker. Zij verzorgen de wekelijkse lessen en worden hierbij sinds enige jaren ondersteund door Sensei Alex Bunskoek.

De toekomst

Met de inzet van alle Long Fu instructeurs proberen wij Shaolin Kempo in het grensgebied van Twente te promoten en uit te breiden. Daarnaast worden er met regelmaat seminars gevolgd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de Shaolin Kempo, zoals dat bij Long Fu doorgegeven wordt, van een hoog niveau is en meegaat met en toepasbaar blijft in de moderne tijd. Op deze manier hopen wij als school nog tot ver in de toekomst een betekenis voor deze vorm van zelfverdediging te kunnen zijn.

Lees meer over: het team, de zusterscholen